torsdag 23 april 2009

Shakti den indiska spikmattan

Lite info om Spikmatten som vi säljer


Shaktimattans symboler
Geometrin av piggarna är av stor vikt
De 6000 piggarna är placerade i ett geometriskt mönster kallat Yantra.
Yantrats geometri stimulerar akupressurpunkterna i vår kropp likt en strömvirvel. Flödet av Chi ökar mellan punkterna, som i sin tur läker och balanserar, samt förser de svagare delarna av vår kropp med energi.
Varje plastrundel består av 27 piggar och har ett tomrum i mitten.
Färgerna
OrangeDen oranga färgen ger energi, tillfredställelse och värme.Det är färgen på vårat sexuella chakra, Svadistana, och stimulerar obalanser i detta chakra.Den oranga färgen används vanligtvis av yogis för dess positiva effekt på medvetandet, då det ger ett mer öppet och accepterande sinne.GrönDen gröna färgen ger lugn och harmoni.Det är en läkande färg.Det är också en färg full av liv som vi kan se runt om i naturen.Grönt är hjärt-chakrats färg. Det ger kroppslig och själslig balans.


Shree Yantra
Baksidan av spikmattan har dekorerats med den vackra kraftsymbolen Shree Yantra. Den är ansedd som den mest fulländade geometriska formen inom yoga. Den anses 70 gånger mer kraftfull än pyramidformen. Båda hjärmhalvorna stimuleras och för en in i djup meditation.Enligt Vastu, som är ursprunget till Feng Shui, är Shree Yantrat det bästa verktyget för att skapa balans i hemmet. För bästa resultat häng Shree Yantrat i nord östra delen av hemmet. Det ökar välstånd, skapar harmoni och skyddar mot olyckor.


Shree Yantra meditation
Placera Yantrat i ögonhöjd mot mitten av Yantrat.Sitt bekvämt och avslappnat med rak rygg. Ha ett avstånd till Yantrat på 1-1,5 meter.Fokusera på trianglarna i mitten utan att lämna något utrymme för tankeprocessen.Försök finna känslan av att "gå in i Yantrat".Glöm dig själv och låt dig uppslukas av tomrummet som Yantrat skapar i ditt sinne.Meditera i 20-40 minuter.Shree Yantrat är en port till ett rent medvetande. Det öppnar upp för ett inre lycksaligt varande som vi alla har rätt att leva i. Låt det öppna upp portarna till evig lycka för dig.Daglig meditation rekommenderas för att uppnå djupare varande och ett mer fullständigt liv.
"Må ni få lycka av detta underbara verktyg, för att uppnå en mer fullkomlig existens."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar